Vrijdagavond 4 juli 2014

WSV Sint-Annaland

Het klassieke openluchtconcert dat jaarlijks meer bezoekers trekt. Bent u liefhebber van klassieke muziek dan mag u dit event zeker niet missen

Artiesten

Natalya Kraevsky

Al bekend om haar prachtige stem, muzikaliteit en ravissante uitstraling maakte sopraan Natalya Kraevsky in mei 2004 haar debuut in Carnegie Hall. In Nederland zong ze de 4e symfonie van Mahler in Duitsland de Matthäus Passion, in Mexico, Duitsland en Nederland de 14e Symfonie van Shostakovich. In 2007 debuteerde ze in het Concertgebouw in Amsterdam, waar ze de laatste jaren veelvuldig optrad met drie uitvoeringen van Beethovens 9e Symfonie met het Nederlands Philharmonisch orkest. Deze symfonie zong ze een jaar eerder in Duitsland, gevolgd door een aantal concerten op het Finca Festival Gran Canaria. Onlangs zong ze in Mexico City de 14e symfonie van Shostakovich en Gliere's Concerto in Santiago. Natalya Kraevsky werd geboren in St. Petersburg. Ze studeerde aan het conservatorium in haar geboorteplaats en werd meteen geëngageerd door het Nationele Operatheater van St. Petersburg. Natalya won de beurs van de Ezio Pinza Comité
van de Renata Scotto Academy en won daarnaast talrijke prijzen. Zij zong grote rollen in opera's van o.a. Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti, Mozart, Gounod en Janacek. Natalya maakte vele cd's o.a.
Naxos, Melodya en Minstrel Na haar optreden in Don Giovanni in Padua zong ze vorig jaar met groot succes Musetta in La Bohème in de wereldberoemde Arena van Verona, getuige deze quote van de
internationale pers aldaar: 'De Koningin van het podium was Natalya Kraevsky!'.

Bezoek de pagina van Natalya Kraevsky


Alex Vermeulen

Alex Vermeulen is een van de meest ervaren Nederlandse zangers. Alleen al in het Concertgebouw van Amsterdam trad hij meer dan 150 maal solistisch op. Afkomstig uit Eindhoven, studeerde hij zang bij Louis Devos aan het Conservatorium van Amsterdam en zette na afronding zijn studie voort aan het Conservatorium te Brussel, waar hij met bijzondere onderscheiding afstudeerde. Hij zong daarna opera o.a. bij de Nederlandse Opera, de Vlaamse Opera en de Opera van Wallonië in opera’s van Verdi, Puccini, Boito, Wagner, Dvorak, Massenet, Gounod, Strauss, Menotti, Schreker, Levy, Barraud, Britten, Stravinsky, Monteverdi, Haydn en Mozart en bouwde ook een omvangrijk concert- en oratorium repertoire op. Hij zong onder dirigenten als de Waart, van Steen, Stulen, Bakels, Vis, Soudant, Ros Marba, Badea, Soustrot, Markovski, Zollman, Bartholomée, Paillard, Gribanov, Shpiller, Tabachnik, Aratani, Panteleev, Frantz, maakte vele radio- en tv-opnamen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Spanje, Italië, Zwitserland en Rusland. Alex Vermeulen treedt in heel Europa op met concerttournees en bij vele festivals. Hij trad op bij de prestigieuze serie Stabat Mater concerten in Oirschot, bij het Festival ‘Consonnances’ in St. Nazaire, bij het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en onlangs nog op het Finca Festival op Gran Canaria. Hij nam diverse cd’s op, waaronder de Caeciliamis van Gounod, Bach’s Matthäus Passion, het Requiem van Verdi, het Stabat Mater van Liszt en Pärt, naast Schubert’s Winterreise. Alex Vermeulen is muzikaal leider van Hét Concertkoor in zijn woonplaats Bergen op Zoom. Wegens zijn jarenlange verdiensten op muziekgebied zijn woonplaats, ontving hij in 2002 de Prijs voor Kunst en Cultuur van ‘Stad en Ommeland van Bergen op Zoom’. In het najaar van 2005 trad hij als solist op bij het huwelijk van Prins Floris en zijn Aimée, dat ook integraal door de NOS werd uitgezonden.

Bezoek de pagina van Alex Vermeulen


Kris Belligh

Kris Belligh werd geboren in België. Hij studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen, volgde de operacursus van de Royal Scottish Academy en masterclasses bij Dame Felicity Lott, Sir Thomas Allen, Elly Ameling, Graham Johnson, Malcolm Martineau en Emma Kirkby. Hij werkte met Nicholas McGegan en Michael Tilson Thomas voor het Pacific Music Festival in Japan.
Op operagebied bevat zijn repertoire de Mozartrollen Conte Almaviva (Le Nozze di Figaro) voor de Longborough Festival Opera, Figaro (Le Nozze di Figaro) voor het Brownsea Island Festival, Guglielmo (Così fan tutte) in Brussel, Don Giovanni in de Hampstead Garden Opera en Masetto in Cambridge (Don Giovanni); Falke (Die Fledermaus, J. Strauss) voor International Opera Productions; Rossini’s Fiorello (Il Barbiere di Sevilla) in Rennes, Rouen en Tourcoing, en als doublure de rol van Dandini (La Cenerentola) in de Grange Park Opera; Marcello (La Bohème, Puccini) in de Oyster Opera; Belcore (L’Elisir d’amore, Donizetti) in de Grange Park Opera; Marchese d’Obigny (La Traviata) voor de Longborough Festival Opera; Mercurio (La Calisto, Cavalli) voor het Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow – waar hij tevens Ramiro (L’Heure espagnole, Ravel) en Marco (Gianni Schicchi, Puccini) zong – en Thésée (Hippolyte et Aricie, Rameau) voor het Pacific Music Festival. Recent verzorgde hij recitals met Graham Johnson in Israël, en zong hij Angelotti (Tosca, Puccini) en Blazes (The Lighthouse, Maxwell Davies) voor de Nationale Reisopera, waar hij ook de rollen van Marchese en Dancairo (Carmen, Bizet) vertolkte. Afgelopen zomer creëerde hij de rol van Schade bij de wereldpremière van Zàtopek! (Howard) met het Liverpool Philharmonic naar aanleiding van de Olympische Spelen in Londen.
Op het concertpodium zong hij The Messiah en Israel in Egypt van Handel in de kathedraal van Reims, de Passies en de hmoll Messe van Bach in Stuttgart en München, het Requiem van Mozart in Parijs, en verder nog het Stabat Mater en de Petite Messe solennelle van Rossini, Die Schöpfung van Haydn, Winterreise van Schubert en Thésée van Lully op Europese tournee met William Christie.

Bezoek de pagina van Kris Belligh


André Telderman

André Telderman werd geboren in Utrecht. Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht en behaalde daar zijn einddiploma's koordirectie en kerkorgel en de onderwijs akten voor zang en piano. Aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle studeerde hij vervolgens bij Rinus Groot voor het solistendiploma piano, dat hij in 1975 met bijzondere onderscheiding behaalde. André Telderman is sindsdien zeer actief als concertpianist, als begeleider en als dirigent. Hij concerteerde in Nederland, België, Engeland, Duitsland, Spanje, Tsjechië en Rusland en maakte vele radio-opnamen, o.a. met het Radio Symfonie Orkest.Sinds 1976 is André Telderman werkzaam als docent bij de muziekschool 'De Nieuwe Veste' te Breda. Hij is vaste begeleider en gastdirigent bij Hét Concertkoor Hij maakt deel uit van het befaamde Pianokwartet 'Indigo' waarmee hij veelvuldig in binnen- en buitenland optreedt, onlangs nog in het Concertgebouw.


Danna Paternotte

Danna Paternotte nam op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles bij Renske Entrop. Twee jaar later studeerde zij verder bij Josien le Coultre en speelde in het juniororkest van deze docente, waarmee ze twee keer soleerde. Vanaf het jaar 2000 stond Danna drie achtereenvolgende jaren in de finale van het Haydn Muziek Festival. In 2001 won ze daar de juryprijs catergorie B. In 2006 werd ze aangenomen bij het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar ze drie jaar later concertmeester werd. Danna ging naar de Jong Talent Klas op het Prins Claus Conservatorium waar ze een jaar les kreeg van Ilona Sie Dhian Ho. Ze kreeg een ensembleprijs op het Prinses Christina Concours en daarbij kreeg ze ook de Donemusprijs, voor de beste uitvoering van een werk van een Nederlandse componist. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Stephan Picard, Joyce Tan, Moshe Hammer, Wolfram König, Roland Dugareil, Michel Strauss, Floris Mijnders en Herman Braune.
Ook volgde masterclasses bij vooraanstaande ensembles zoals het Bennewitz kwartet, het Casalz kwartet en het Grieg trio. Daarnaast ging ze op zomercursus naar Feistritz in Oostenrijk, Peter de Grote festival in Groningen, Tata in Hongarije, Summer Academy in Frankrijk en was ze deelnemer bij het Orlando Festival.
Aan het Prins Claus Conservatorium volgde Danna les bij Sonja van Beek en rondde in juni 2014 haar bachelorstudie af.
Volgend jaar vervolgt zij haar studie voor het masterdiploma aan het conservatroium van Utrecht.


Bruno van Esseveld

Bruno van Esseveld (1989) begon op zeven jarige leeftijd met vioolspelen. Hij heeft op het conservatorium van Amsterdam les gehad van Reinette Thiadens in de Jong Talent klas en van Istvan Parkanyi in de vooropleiding. Hierna vervolgde hij zijn studie op het Prins Claus conservatorium te Groningen en studeerde af in 2012 bij Kati Sebestyen.
Bruno is actief in kamermuziek en orkestverband. Zo heeft hij deelgenomen aan (kamer)muziekfestivals in Europa en de Verenigde Staten en heeft hij verscheidene masterclasses gevolgd in zowel solo- als samenspel. Begin 2014 was hij concertmeester van het Nederlands Studenten Orkest, waarmee hij elf concerten door Nederland gaf en op tournee ging naar Letland.
Vanaf september 2014 zal Bruno tijdens zijn master bij Gordan Nikolic studeren op het Codarts conservatorium in Rotterdam.


Rogier Telderman Trio

Pianist en componist Rogier Telderman onderscheidt zich door zijn onderzoekende houding en vermogen om contact te maken met zijn publiek. Zijn muziek kenmerkt zich door een prettige, warme sfeer die vaak licht melancholisch van karakter is, en waarin op een intelligente wijze wordt omgesprongen met creatieve ideeën. Zijn pianospel is energiek, lyrisch, verzorgd en puur. De spontaniteit en interactie van het samenspel met bassist Guus Bakker en drummer Tuur Moens zorgen voor organische en oorspronkelijk muziek, die compleet vrij klinkt maar gestuurd wordt door de kaders van de composities. De noodzaak van Rogier om muziek te creëren valt niet binnen de traditionele muzikale kaders te vatten, en stopt ook niet bij het RT TRIO. Met de vocal jazzband MELPHI bracht hij in April 2014 een album uit bij het label SnipRecords, dat wereldwijd lovend werd ontvangen. Zo schreef AllAboutJazz hierover: “a treat for the heart and soul”. In November presenteert hij een album met Houdijk-Telderman, een piano-vibrafoonduo met Vincent Houdijk en gast-bijdragen van trompettist Amik Guerra en violist Oene van Geel. Ook maakt hij deel uit van het hedendaags ensemble TEMKO, dat haar inspiratie vindt vanuit de ritmische gelaagdheid en ontwikkeling uit de minimal music.
Toch ligt de kern van zijn muziek bij het RT TRIO. De balans tussen muzikale vrijheid en compositorische kaders zijn binnen deze hechte groep nauwelijks te onderscheiden. In 2010 werd Rogier door Radio 6 uitgeroepen tot Nederlandse Jazzbelofte. In 2015 presenteert het RT TRIO haar debuutalbum om deze belofte in te lossen.


Laatste nieuws

[10-06-2014] Programma bekend
We hebben u even laten wachten, maar als u het programma ziet dan zal u direct enthousiast zijn.

[01-06-2014] Volg het Musica Nautica Blog
Klik op het bloglogo rechtsonderin om naar het blog over Musica Nautica te gaan.

[27-03-2011] Facebook: een blik op vorige jaar
Nog niet echt bekend met Musica Nautica of toch even terugkieken, de foto's vindt u terug op onze Facebook pagina.

[10-03-2011] Musica Nautica op Twitter
Om iedereen constant op de hoogte te houden van de nieuwtjes rondom Musica Nautica zijn wij nu ook actief op Twitter, volg ons ook!

[09-03-2011] Musica Nautica nu ook online
Al een tijdje werd er gepraat over de bouw van een website, maar nu is het dan zover. Musica Nautica is online!

Volg Musica Nautica op Twitter
 
Volg Musica Nautica op Facebook
 
 
Blogspot Musicanautica